Variant

Raus, åpen og læreglad

Tjenesteutvikling handler ikke om designskisser, kodelinjer eller infrastruktur, men om samarbeid og forståelse. Det bør være åpenhet, ærlighet og endringsvilje.

Bilde av Kristin som sitter i en sofaBilde av Tonje og Odd Morten som sitter forran gamle Digs

Der er vi!

En variant av et konsulentselskap som er raust, åpent og læreglad.

Refill

Se opptak av Refill

7. juni kjørte vi vår første iterasjon av Refill-konferansen. En tverrfaglig konferanse fylt til randen med læreglede som var streamet åpent for alle.

Nå er alle 11 foredrag er nå tilgjengelig på opptak.

Bli en Variant!

For å kunne lage gode løsninger trenger vi forskjellige mennesker med forskjellig perspektiv. Vi trenger flinke folk med engasjerte stemmer!

Kanskje det er deg?

Vi holder til i superfine lokaler i Trondheim, Oslo og Bergen. I tillegg har vi noen små, sjarmerende satelittkontor i Molde og Harstad.

Der har vi en haug av flotte kolleger, gode (og selvfølgelig åpne) vilkår og god lønn. Ta gjerne en titt i håndboka vår for mer informasjon om oss.

Ikke minst jobber vi med mange spennende prosjekter!

Bli en variant
Kart som viser hvor alle kontorene våre ligger
Bilde av gladfisen Jacob

Våre tjenesteområder

I Variant ønsker vi å bidra til størst mulig forandring til det bedre for kundene våre, for folk og for samfunnet. Derfor har vi rigget oss helhetlig for å kode, designe, lede og rådgi innenfor fire definerte kjerneområder som ofte spiller på lag. Sjekk ut hva vi legger i Digital tjeneste- og produktutvikling , Datadriv, Strategi og Kultur. 👇🏻

Digital tjeneste- og produktutvikling blob

Digital tjeneste- og produktutvikling

Utvikling av digitale produkter og tjenester er kjernen i Variants leveranser. Med oss på laget får du tilgang til vår beste praksis og erfaringer rundt hvordan man lykkes med dette.

Digital tjeneste- og produktutvikling
Strategi blob

Strategi

Små og store organisasjonelle veivalg krever tydelig målbilder og levende strategier. Les mer om hvordan Variant kan hjelpe din organisasjon med å gjøre disse valgene færre, enklere og mer bærekraftige

Strategi
Datadriv blob

Datadriv

Ved å bli en datadrevet virksomhet muliggjøres bedre virksomhetsstyring og nye måter å innovere på. Les mer om Variants tilnærming til det å bli en datadrevet organisasjon

Datadriv
Kultur blob

Kultur

Etablering og forvaltning av egne team for digital tjenesteutvikling krever målrettet fokus og kunnskap innen kulturbygging. Våre konsulenter jobber for en bærekraftig og sunn utviklingskultur med utgangspunkt i fagene - fra team til topp

Kultur

Ting vi brenner for

I Variant er vi opptatt av å utvikle og bidra i samfunnet og miljøene rundt oss. Vår gjestfrihet er en selvfølge, og vi byr på både lokalene og fagkompetansen vår, i tillegg til at vi ønsker å bidra til et samfunn hvor mangfold og likestilling blir heiet frem.

Mangfold

Mangfold skaper inkluderende og fullgode løsninger, som gir verdi og nytte for absolutt alle. Vi i Variant samarbeider derfor med de som aktivt jobber for dette.

Vårt engasjement i mangfold
Sarah og Marius som hjelper til med podcastlaging på TENK tech camp

Variantarbeid

Vi gjør research, utvikler konsepter, skriver kodelinjer, leder prosjekter og prosesser, og rådgir. Lista er lang, og vi bidrar med mye. Les gjerne mer om noen av prosjektene vi har jobbet i!

Statens vegvesen

Hos Statens vegvesen har vi jobbet med ulike prosjekter som har involvert både design, utvikling og prosjektledelse. Vi har jobbet med flere spennende ting, som systemer for inspeksjon av tunneller og gjennomføring og oppfølging av Trafikksikkerhetsinspeksjoner.

Les mer
Person inne i en tunell

Sikt

Variant har gjennom flere ulike initiativ bistått Sikt med konseptutvikling, koding og strategisk design. Gjennom det har vi vært med på å etablere Sikt sin egen designlab, skape verdi med tilgjengeliggjøring av offentlige data, og legge til rette for fremtidige læringsopplevelser.

Les mer
Smilende personer forran en illustrasjon

FRAM

Sammen med FRAM, merkevaren til kollektivtilbudet hos Møre og Romsdal fylkeskommune, jobber vi med å modernisere kunde- og brukerflatene deres. Gjennom bruk av blant annet NFC-teknologi og en Entur-basert plattform bidrar vi med å sørge for at overgangen fra gammel til ny teknologi skal oppleves som friksjonsfritt, samt med å utvikle nettbutikk og en egen FRAM-app.

Les mer
Busser på en bussterminal

Meninger og sånn

Våre siste ytringer i form av blogginnlegg, podcasts og video.

Skrevet av Jakob Endrestad Kielland, 3. juli 2024

I år talte jeg på konferanse for første gang, dette er historien om hvordan jeg kom meg gjennom det med livet i behold.

Skrevet av Kristin Qvenild Nesset, 28. juni 2024

Vi har ikke startet å pakke sammen i Thomas Angells gate riktig enda, men vi har funnet oss nye og større lokaler, plantegningene begynner å ta form og vi har masse idéer og ...

Skrevet av Mikael Brevik, 28. juni 2024

Hei! Om du har funnet denne håndboken betyr det at du er en fersk utvikler som ønsker råd til å bli bedre. Gode nyheter, du har alt gjort et godt og viktig første steg. Ikke ...

Publisert 9. juli 2024

<p>I denne aller første episoden av denne foreløpig unavngitte podkasten, møter du Jacob Berglund. Jacob er lidenskapelig opptatt av webteknologier og er fagleder for frontend i Variant.</p><p>Lenke til dashboard for <a href="https://wpt.fyi/interop-2024">Interop 2024</a>.</p><p>Ønsker du å komme i kontakt med Jacob når du han på Variantslacken på @jacob. Ellers får du tak i ham på <a href="https://twitter.com/jacobberglund">X</a> eller på <a href="https://www.linkedin.com/in/jacob-berglund-9a1b1a14/">LinkedIn</a>.</p>

Publisert 2. juli 2024

🎉🎤 Er du klar for å ta presentasjonsevnen din til nye høyder? Vi har en eksklusiv og spennende mulighet i vente! Vi inviterer deg til en engasjerende og inspirerende talk om ...

Bilde av Marie Stoltz

Dette er Marie Stoltz. En av oss som jobber her.

Se alle andre Varianter