Variant

Læreglede

Vi ønsker å bidra til åpen læreglede der hvor vi finnes. Derfor bistår vi communities og meetups i nær- og fjernmiljøer med blant annet lokaler, utstyr, organisering og faglig sparring. Vårt mål er å bidra til en åpen og varm bransje, der folk hjelper hverandre og legger tilrette for felles læring og kompetansebygging.

personer i amfiet på Varianthuset lytter til en presentasjon

Hva kan vi bistå med?

Ønsker du å gjennomføre en meetup, workshop eller kurs, men mangler et sted å være eller er usikker på hvordan? Eller drømmer du om å starte en ny podcast om fag? Kanskje vi kan hjelpe deg!

Lokaler

Åpen læreglede er viktig for oss i Variant. Derfor velger vi alltid (kontor)lokaler som legger til rette for dette. Dette kan bety litt forskjellige ting for de ulike kontorene, men felles for alle er at de er åpne og tilgjengelige. Helt konkret betyr dette blant annet at lokalet er i nærheten av kollektivtransport og sykkelveier, og at du kan bruke lokalet helt gratis.

Seks personer sitter i amfiet og klapper
Arrangøren var på utkikk etter lokale for det første meetup den 24. mars om “ARM, Bicep, and beyond! 💪”. Jeg tilbød selvsagt å holde dette på Varianthuset, og vi gleder oss 🤩.
Les bloggposten

Streaming

I noen av våre lokaler er det rigget opp kabler for lyd og film for opptak av presentasjoner. Dermed kan det arrangeres åpne meetups eller andre arrangementer som kan streames.

Opptak fra tidligere arrangementer
Christian og Mikael som livestreamer sittende bak hver sin laptop

Podcast

Vi har et helt eget, skikkelig kult podcastrom. Dette stiller vi til disposisjon til andre som kan trenge et podcastrom.

Våre podcaster
Simen som sitter foran en mikrofon og spiller inn podcast

Faglig påfyll

Vi kan også bidra med faglig innhold hvis du er på utkikk etter det. Vi kan også være en sparringspartner hvis du har innhold du ønsker å utvikle. Mange varianter er gode foredragsholdere, workshop-fasilitarorer og innleggsskrivere. Sjekk ut opptak av tidligere foredrag eller bloggen vår for faglige innlegg.

Jakob som gestikulerer til et lysbilde under en presentasjon

Organisering

Vi i Variant kan hjelpe deg som arrangør med alt det praktiske rundt et arrangement. Dette kan innbære mye forskjellig, men kan for eksempel være å bestille mat, finne andre lokaler hvis vårt ikke passer helt, eller planlegge ting og tang. Vi har god erfaring med å arrangere faglig innhold da vi gjør det hver måned via Variantdager. I Trondheim har vi en egen gruppe som jobber aktivt med det i fagkom.

Astrid som noterer på en lapp mens hun sier noe og smiler

Spons

I tillegg til organisering kan vi bidra med pæng, hvis det skulle være behov for det. Dette kan for eksempel dekke mat eller andre utgifter en community vil møte på. Vi i Variant går også aktivt inn som samarbeidspartnere for å støtte opp om mangfold i tech-bransjen.

To personer som prater på scenen på et Ada-arrangement

Ta kontakt

Vi har dedikerte varianter som jobber med communities og åpen læreglede i både Bergen, Trondheim og Oslo.

Trondheim

Fancy tittel 😎

Pil som peker på der det står Chief Community Officer

Dette er Mikael. Han er Chief Community Officer (CCO) i Variant Trondheim. Mikael er alltid tilgjengelig for en prat om alt som har med faglig felleskap i nær- og fjernmiljøet å gjøre.

📞 979 81 877
Portrett av Mikael

Oslo

Dette er Nikolai. I tillegg til å være CTO er han community-ansvarlig i Variant Oslo. Nikolai er alltid tilgjengelig for å hjelpe fagmiljøer i nær- og fjernmiljøet.

📞 971 50 015
Portrett av Nikolai

Bergen

Dette er Andreas. Han jobber jobber aktivt med å spre læreglede i Bergen (og utenfor Bergen). Andreas er en tilgjengelig sparringspartner for communities som ønsker bistand.

📞 950 06 947
Portrett av Andreas