Vi ser etter 23 sommervarianter i 2024!

Hva går sommerjobben ut på?

En sommerjobb i Variant er en fin mulighet til å anvende det du har lært på skolen i praksis. Det forventes ikke at du er utlært, men at du ønsker å lære mer. I et tverrfaglig team bestående av designere og utviklere kommer du til å jobbe på et av de spennende kundeprosjektene vi har. Underveis får du god oppfølging og tilrettelegging fra erfarne konsulenter som ønsker at du lykkes. Sjekk ut bloggen vår for å lese mer om hva årets sommerstudenter jobbet med.

I 2024 tilbyr vi sommerjobb i både Trondheim, Oslo og Bergen, til henholdsvis ti, ti og tre studenter. Hvor du vil jobbe bestemmer du naturligvis selv. Sommerjobben varer i fire + to uker med tre uker ferie i mellomtiden.

I Variant liker vi åpenhet. Det betyr at du selvsagt ikke trenger å lure på hvordan kontrakten din vil se ut for sommeren, den ligger nemlig åpent og tilgjengelig på våre nettsider. Timelønnen trenger du heller ikke å lure på, den er på 271,83kr (eller 100e 🤓). Under “Hvorfor akkurat Variant?” ned kan du lese mer om hva Variant står for og tilbyr.

Vi ansetter 10 i Trondheim, 10 i Oslo og 3 i Bergen

Hva mener årets sommerstudenter?

Bilde av Emma

“Jeg er utrolig glad for å få være en del av variantgjengen i sommer! Det er gøy å se hvordan kjerneverdier som åpenhet og læreglede virkelig praktiseres i arbeidshverdagen, ikke bare på papiret. Det gjør at jeg føler meg veldig inkludert og lærer masse, samtidig som vi har det mye moro!”

- Emma

Bilde av Mathias

“Sommeren i Variant ga meg en smakebit av hva det vil si å være konsulent. Med ekte kunder og reelle behov lærte jeg masse og fikk vist frem ferdighetene mine. Gjennom sosiale arrangementer og pulserende Slack-kanaler følte jeg meg inkludert allerede før dag én. Jevnlige sparringer ga faglig påfyll og støtte til teamet, og folkene her er rett og slett herlige 🤗”

- Mathias

Bilde av Swarny

“Sommeren hos Variant har vært helt fantastisk. Vi fikk jobbe med et megakult og aktuelt prosjekt med god oppfølging, både fra Variant og kunden. Selv om Variant er et konsulentselskap, har de et godt sosialt miljø hvor alle er inkluderende, ivrige og åpne. Jeg er superfornøyd med at jeg søkte sommerjobb hos Variant!!”

- Swarny

Hvorfor akkurat Variant?

Variant er en variant av et konsulentselskap som er raust, åpent og læreglad. Disse verdiene ligger til grunn for hvordan vi møter hverandre, våre kunder og alle andre. I håndboken vår kan du lese om hvordan ting gjøres i Variant, hva vi prøver å oppnå og hvorfor vi tenker som vi gjør. Under kan du sjekke ut noen utvalgte temaer.

Hva er viktigst for deg?

Sjekk ut Variants håndbok her

Formål og verdier

Så, hvorfor Variant? Hvorfor er vi egentlig til? Vårt formål er å utvikle samfunnet vi lever i. Flinke personer som tenker nye tanker, og så lager de riktige løsningene.

Våre tre grunnverdier er:

Raushet - Dette vises i hvordan vi møter hverandre, våre kunder og folk i nærmiljøet.

Åpenhet - Hva i all verden skal et selskap tjene på å holde informasjon hemmelig for sine ansatte?

Læreglede - Vi er folk som ønsker å lære og lære bort. Vi skal ha ydmykhet nok til å skjønne at vi kan lære noe fra alle, og troen på at alle kan lære noe fra oss.

Disse verdiene ligger til grunn for hvordan vi behandler hverandre. Det skal være lav terskel for ros og tilbakemeldinger fordi vi ønsker at du lykkes. Vær den som sier hva du har på hjertet ditt og som tør å utfordre sannheter og gjeldende praksis.

Hva skjer etter søknadsfristen?

Vi liker ikke tradisjonelle intervjuer. De plasserer søker i en unaturlig situasjon, og man blir ikke godt kjent med hverandre. Etter at vi har vurdert alle søknadene inviterer vi utvalgte kandidater til en kaffeprat. Dette er en uformell samtale hvor målet er å bli bedre kjent med hverandre, med fokus på både det faglige og det personlige. Og nei – du er selvsagt ikke nødt til å drikke kaffe.

Dersom du får jobbtilbud og takker ja, inkluderes du straks i Variant. Du får tilgang til vår Slack, og mulighet til å delta på faglige og sosiale arrangementer. Dette inkluderer blant annet spill- og fagkvelder, nyttårskalas og variantdager, som er fine muligheter til å bli bedre kjent før sommerjobben starter i juni.

Even

Søknadstips:

Vi setter pris på en søknad med CV, søknadsbrev og karakterutskrift. Det viktigste for oss er å få et helhetlig bilde. Både av deg som person, din eksisterende kompetanse og dine ambisjoner. Så hvem er du og hvorfor søker du sommerjobb i Variant? Vi trenger mennesker som bryr seg om å skape en bedre hverdag. Er det deg?

Søk sommerjobb

Vi håper du søker, og vi ser frem til å bli bedre kjent med deg. Har du spørsmål om sommerjobben eller Variant? Ta gjerne kontakt med meg.

- Marius Krakeli, Chief Recruitment Officer

Variant